Üdvözöljük a meditáció világában!

Most egy olyan egyszerű, de hatásos meditációt fogunk elvégezni, mely jelentős belső erőket aktivizál Önben. Egyszerű, hiszen semmilyen előképzettségre nincsen szüksége ahhoz, hogy sikeresen elvégezze ezt a gyakorlatot. Csupán annyit kell tennie, hogy az alábbi oldalakon egyesével végigmegy és elvégzi az ott leírt gyakorlatokat.

Szánjon rá 10 percet! Vagyis határozza el, hogy az elkövetkező percekben csak a meditációra fog figyelni és semmi másra. Helyezkedjen el kényelmesen székben vagy földön ülve. Ha teheti vegye le a cipőjét és próbálja meg félretenni azokat a gondolatokat, melyek éppen most foglakoztatják.

A meditáció közben a jobb kezét kell majd az egyes csakrák (energiaközpontok) baloldali részére tennie (ld. illusztráció, a következő oldalakon), és közben kérni az Önben rejlő Kundalini energiát, ami az Önben található anyai energia.

A meditáció folyamata felébreszti a Kundalinit, mely elkezdi egyensúlyba hozni és táplálni a finomrendszert és megszünteti a benne található feszültséget . A meditáció végén érezheti az energia áramlását.

Vágjunk bele!

Üljön kényelmesen, de egyenes gerinccel, ha széken ül, mindkét talpa érintse a talajt, melyek kis távolságra legyenek egymástól.

Mindkét kezét fektesse az ölébe, felfelé fordított tenyérrel.

Figyelmét irányítsa befelé és a gyakorlatok közben rövid idõre (10-12 másodperc) csukja be a szemét, közben magában mondja el az adott kijelentést.